Ringsted i 1960,erne - gamletegneserier

Gå til indhold

Ringsted i 1960,erne

Indhold

Noget der har præget mig hele livet, er min barndom i Ringsted og omegn. Selvom det faktisk ikke var mange år - fra 1964 til 1970. Men jeg ser nostaltisk tilbage på de år med glæde.
Vi flyttede i 1963 eller 64 fra Frederiksund til Lille Svendstrup, hvor min far blev traktorfører. Men det var ikke længe vi boede derude. Vi flyttede ret hurtigt op på Benediktevej i Ringsted. Jeg startede i 3 klasse på Valdemarskolen, da Dagmarskolen endnu ikke var åbnet. Senere flyttede vi dertil - vi gik turen til den nye skole igennem byen.

Senere flyttede vi op på Søgade 16, på handelskolen, hvor min far var pedel. Han var samtidig mælkemand på Ringsted mælkeforsyning. Han kørte mælk i hele oplandet, bla. Torpet og Bringstrup samt i den anden ende Kværkeby.
Jeg var ofte med ham på turene.

Dette er jo en tegneserie hjemmeside, så jeg vil starte med et skønt minde: Omme bag ved købmand Dømler, kan det være Pileborggade?, lå der en marskendiser. Når man kom ind i hendes butik, blev man mødt af en duft af gamle blade og på et stort spisebord - synet af bladene. Masser af skønne tegneserier.
Hvis jeg havde en tidsmaskine og kunne rejse tilbage i tiden, ville det være det første sted jeg besøgte.

Når jeg købte de nye wild west og prærieblade, var det ved en kiosk ca. midt nede af Sjællandsgade.

På hjørnet af Sjællandsgade og Jørgen Roedsvej lå der et lille ismejeri, hvor jeg gerne købte lidt slik, ved en dame med hendes briller hængende i en snor om halsen. Det var køligt i den butik.

Længere op af Sjællandsgade lå der en slagter, hvor vi engang imellem købte en håndpølse.

Jeg kan også huske at der kunne købes slik i en lille kiosk ved stien fra Tværalle ind til Valdemarskolen.

Vi cyklede ud til Haraldsted sø til svømmeundervisning og andre gange bare for at bade. Vi badede også i åen - hvor husker jeg ikke, men tror det var Havemøllevej.

Som beskrevet på søndag kl. 16 siden, var jeg ofte i biografen, mindst en gang i ugen. Jeg havde råd, da jeg gik med aviser hver dag samt søndag. Om søndagen var det med Berlingerne og Jyllandsposten. En af kunderne var Thisted Knudsen. Det var fra bladkiosken på Tinggade. Bare om søndagen fik jeg 15 kr.
Biografbilletten kostede 2.50 på 4 række nr. 16. Det var midt for skærmen.
Grunden til 4 række, var at jeg var meget nærsynet og først fik briller sent. Billetdamen i Kino, behøvede ikke at spørge, hun gav mig uden tøven, billet til 4 række nr. 16.

Købmand Dømler lå herind til højre og der bagved marskendiseren. Jeg havde også på et tidspunkt et budjob ved Dømler.

Min far solgte Dagmar is i anlægget ved en 1. maj fest. Drengen på billedet i isboden er min lillebror.
Fra 1. maj festen i anlægget engang i 1960,erne. Per Hækkerup er taler på et af billederne.
Billederne er desværre ikke ret gode, de er overført fra lysbilleder.
Familie tur på Tinggade i 1967 - det ved jeg, da det er min søster der ligger i barnevognen.
Bio ligger lige der. Jeg husker at jeg som 11 årig stod og kikkede på filmbilleder af en western ved navn "Fort Grant i flammer". Desværre var den forbudt for børn under 12 år, så jeg kom til min store fortrydelse ikke ind og se den.
Handelskolen på Søgade 16 hvor vi boede.
P-pladsen lige overfor Handelskolen i 1967. Det er min fætter og kusine foran min onkels VW bus. Han kørte lillebil i Østbirk. Dengang kørte man bare i firmabil til familiebesøg.
Jeg har leget cowboy og indianer på den p-plads mange mange gange.
Herinde på dette lille sted, opholdt jeg mig meget, fik en is og spillede på flippermaskine.

Dette er billede af min klasse på Dagmarskolen. Det er mig yderst til venstre.
Ih. hvor var jeg længe forelsket i en af disse piger. Desværre var hun ikke interesseret, så det var ulykkelig kærlighed. Det lykkedes mig dog, uvist hvordan, at få hende med i biografen. Selvfølgelig til en uhyggelig romantisk film: Rosemaries baby.
Det husker jeg med gru endnu.
Nå, det var nok godt hun ikke ville have mig, for senere fandt jeg verdens dejligste pige, som jeg nu har været sammen med i 40 år.

Her et par billeder af skønne klassekamerater, nok sidst i 60,erne. Bla. Marianne, Niels og Jette på det ene. Jeg husker Jette var vild med Cliff Richard, som jo er still going strong.

Nutid: Min kone og jeg bor nær Kolding, det har vi gjort i næsten 29 år nu. Vi har 4 dejlige børnebørn.
Tilbage til indhold